Potsdamer Platz

Trein Naar Berlijn

In slechts 6 uur uitstappen in Hartje Berlijn


Direct Treintickets Bekijken

Voor Slechts 39 euro

Enkele reis met de tweede klasse in de ICS Berlijn.

2de of 1ste Klasse

U kan kiezen uit twee verschillende klassen.

In 6 uur Naar berlijn

Met de ICS Berlijn stapt u uit in hartje Berlijn.

Boek nu uw treinticket!

Boek nu via ons uw treintickets naar Berlijn via NS international.

Potsdamer Platz

De Potsdamer Platz dankt zijn naam aan het nabijgelegen Potsdam. Potsdam is een kleine deelstaat met ongeveer 160 duizend inwoners.De eerste spoorlijn van Berlijn werd in 1838 aangelegd en liep van Berlijn naar Potsdam.

De Potsdamer Platz is een belangrijk handelspunt. Het is de Wallstreet van Berlijn, het was vlak na de tweede wereldoorlog een verlaten stuk en tijdens de koude oorlog was er geen geld om de gebouwen en het plein te herstellen. De schade die was aangericht in de tweede wereldoorlog was dusdanig groot dat er geen geld was om dit te renoveren.

Potsdamer_Platz bezienswaardigheden Berlijn

Het grootste gedeelte van het plein lag in Oost-Berlijn, omdat het land verscheurd en verdeeld was door de Berlijnse muur, kwam de renovatie van het plein niet opgang. In 1961 werd het plein letterlijk verdeeld en werd de Berlijnse muur dwars over het plein aangelegd. Toen eenmaal de Berlijnse muur afgebroken was kon de herbouw beginnen. De DRR in het oosten had bijna alle gebouwen met de grond gelijk gemaakt en daardoor ontstond een grote vlakte die al leeg was en waar opnieuw gebouwd kon worden. Een aantal grote merken hebben zich gevestigd op het Potsdamer Platz en daar dankt het plein zijn bekendheid ook aan. Enkele voorbeelden zijn: Sony, Mercedes en de Duitse centrale Bank. In de omgeving van het plein zo ook vele theaters, bioscopen en filmhuizen uit de grond gestampt. Er zijn twee bijzonderen bioscopen op het plein met het grootste IMAX scherm van Duitsland. Er zijn ook een aantal details aangebracht om niet de historische waarde van het plein te verliezen. Een daarvan is dat er op sommige plaatsen met klinkers op de grond is aangegeven waar de Berlijnse Muur vroeger liep.

Route naar Potsdamer Platz

Het is ongeveer negen minuten met de auto en drie minuten met het openbaar vervoer vanaf het centrale station in Berlijn waar u trein stopt. De verbinding naar Berlijn met de trein is dus uitstekend en de locatie waar u uitstapt is top. Bijna alle bekende Berlijnse bezienswaardigheden liggen op loopafstand of enkele minuten met het openbaar vervoer. Hieronder in de kaart kunt u de route naar de Potsdamer Platz bekijken, heeft u voor ons een suggestie of een tip voor andere bezoekers van Berlijn? Laat deze dan achter in de reacties. Wij zullen beoordelen of de suggestie van meerwaarde is en hem dan aanvullen in het artikel.

U hoeft zich niet te registeren om te reageren. 

Trein Naar Hamburg

Bezoek de Metropool Hamburg nu in slechts 5 uur met de ICS trein.

Bekijk Aanbod

Aanbieding

Trein Naar Dusseldorf

Bezoek het versassende Dusseldorf met de trein in slechts 2 uur.

Bekijk Aanbod

Dusseldorf

Trein naar Frankfurt

Bezoek het historische Frankfurt nu met de trein in slechts 4 uur.

Bekijk Aanbod

Frankfurt

Trein Naar keulen

Met de trein naar Fascinerende Keulen in slechts 2:30 uur naar Keulen.

Bekijk Aanbod

Keulen

Blog en informatieve artikelen

Plaats een reactie