Unter den Linden – Brandenburger Tor

De bekendste weg van Belijn en misschien wel van heel Duitsland moet wel de Unter den Linden zijn. Het lijkt een klein beetje op de franse Champsee-Lysee in Frankrijk, ook een prachtige lange weg door Parijs die u uiteindelijk brengt naar de Arc-d’ triomf. De Unter den linden was vroeger de optocht en praalweg van de Koningen en Duitse keizers. Hier showde zij hun pracht en praal en hun rijkdom. De Unter den Linden kreeg later een geheel andere functie en werd gebruikt voor een andere ideologie, het was het symbool voor de industriële revolutie en het nieuwe socialisme van het voormalige DDR.

Als u over de Unter den Linden loopt in de richting van de Brandenburger Tor, krijgt u een hoop van de geschiedenis en de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn mee. De weg is ongeveer twee kilometer lang en goed begaanbaar. Als u doorloopt naar de Brandenburger Tor dan kunt u ook meteen zien waar vroeger de Berlijnse muur nog liep. De Unter den Linden weg leidde vroeger naar de jachtvelden an de koning en later in de 17de eeuw werden hier lindebomen geplant en daar dankt de weg zijn naam aan.

Brandenburger-Tor - under den linden bezienswaardigheden Berlijn

Sinds de samenvoeging van Duitsland vestigen zich steeds meer hippe en mooie ondernemingen op de Unter den linden weg. Het is een trekpleister voor toeristen en er worden ook grote evenementen gehouden gedurende het jaar.

Route naar Unter den Linden en Brandenburger Tor

Voor de route nemen wij weer het centraal station van Berlijn waar u uitstapt. Hieronder in het kaartje kunt u bekijken hoe u er naar toe kunt lopen of welke andere optie u het beste kunt nemen om er te komen. Wilt u iets aanvullen in het artikel of heeft u naar aanleiding van u eigen bezoek aan de Unter den Linden – Brandenburger Tor tips en suggesties, laat ze dan achter in de reacties. Wij zullen ze dan beoordelen en aanvullen in het artikel. U hoeft zich niet te registreren om te reageren.

Plaats een reactie