Het Rijksgebouw

Duitsland is het middelpunt geweest van een hoop oorlogen in het verleden. Het Rijksdaggebouw is daar ook een mooi voorbeeld van. Het is een statig gebouw en functioneert nu als het parlementsgebouw in Duitsland. Het was vroeger het Rijksdag en het is vanaf 1933 het Bondsdag geworden, de Bondsdag is de opvolger dan de Rijksdag. U kunt in het gebouw terugkijken op de geschiedenis die de Duitsers hebben gemaakt, de teloorgang van het Duitse keizerrijk aan het einde van de 19e eeuw en de opbouw van het Derde Rijk zoals de Duitsers dat noemde.

Het Rijksdaggebouw is gebouwd in 1894 en sinds 1991 functioneert het weer als Duits parlementsgebouw in Berlijn. Waarom zou u hier naar toe moeten gaan, omdat wij vinden dat het een erg bijzondere opbouw heeft, met de glazen koepel boven in en waar je als bezoeker onderdoor kan lopen. Het bijzondere aan de constructie is de UV bescherming die de glazen koepel bied, hij draait mee met de zon zodat de bezoekers niet verbrand worden, door de felle zon in combinatie met het glas. In de koepel als u op de begane grond staat, kunt u de foto-expositie bekijken die de geschiedenis van de Duitsers toont. Als u naar boven gaat naar het dak, dan kunt u meteen genieten van het prachtige uitzicht over Berlijn. U heeft overigens gratis toegang tot het Rijksdaggebouw het enige wat u wel even moet doen is u registeren voor u komst.

Rijksdaggebouw Berlijn bezienswaardigheden Berlijn

Als u een bezoek wilt brengen aan het Rijksdaggebouw kunt u zich via de link registreren. U kunt vanaf 08:00 tot 24:00 uur avonds laat de koepel bezoeken. Mocht u een rondleiding willen dan moet u zich even registeren en bekijken hoe laat de Engelstalige rondleidingen beginnen.

Wij hebben voor u ook nog even de Engelstalige flyer, mocht u zich vooraf al willen inlezen.

Route naar Rijksdaggebouw

Als u met de trein naar Berlijn bent gereisd, dan stapt u uit op het centrale station in Berlijn het Hauptbahnhof gelegen op de Europaplatz 1, 10557 Berlin te Duitsland. Omdat dit station zo centraal in de stad is gelegen, zijn bijna alle mooie plekken van Berlijn op loopafstand vanaf het station. Dat geldt zeker voor het Rijksdaggebouw, u bent in een kleine tien minuten wandelen bij het Rijksdaggebouw. Als u minder goed ter been bent kunt u ook het openbare vervoer nemen, bekijk op het kaartje hieronder welke lijn u het beste kunt nemen.

Heeft u tips voor andere bezoekers of andere suggesties, laat ze achter onder dit bericht in de reacties en wij zullen de reactie beoordelen en aanvullen in het artikel. U hoeft zich niet te registeren om te kunnen reageren.

Plaats een reactie